Kodin Ja Koulun Yhteistyö

Mielenterveystaidot alakouluun -hanke järjesti pilottivanhempainillat Kytöpuiston ja Rajatorpan kouluissa maaliskuussa 2013. Näissä “Hyvän mielen illoissa” kuultiin vanhempien ajatuksia ja tarpeita ja tarjottiin työkaluja oman vanhemmuuden vahvistamiseksi. Tavoitteena on kehittää vanhempain­ilta-aineistoa, joka olisi tällä sivustolla vapaasti käytettävissä. Katso vinkkejä työvälineiden hyödyntämiseen opetuksessa ja kotiväen kanssa.

 

Hyvää mieltä pelipaussista

Hyvää mieltä pelipaussista -kampanja on kymmenen päivän pituinen digipelipaasto, jonka tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja edistää lasten mielen hyvinvointia arjessa:

  • havahduttaa lapset huomaamaan, mitä kaikkea kivaa ja hyvää mieltä tuottavaa voidaan tehdä ilman pelikoneita ja muuta ruutuaikaa
  • helpottaa vanhempien kasvatustyötä tarjoamalla mahdollisuus yhtä­aikaiseen pelipaussiin ja ruutuajan määrittelyyn lapsen koulu­kavereiden vanhempien kanssa
  • herättää keskustelua pelikoneilla pelaamisen ja verkkoympäristöjen vaikutuksista lapsen hyvinvointiin ja jaksamiseen
  • antaa mahdollisuuksia lokoisalle koko perheen yhdessäololle ja kohtaamisille.

Alla olevassa videoklipissä Jari Sinkkonen kertoo, mitä vaikutusta pelaamisella on alakoululaisen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Lisäksi pelipaussia kokeilleet lapset kertovat kokemuksistaan.